HETPALEIS
 
 
divider
Leerkracht

Wat is een webkwestie?

Een webkwestie is een onderzoeksgerichte activiteit waarbij kinderen of jongeren het gros van hun informatie van het internet halen. In verschillende deelopdrachten gaan ze op zoek naar het antwoord op een vraag of maken ze een creatief werkstuk waarin de gevonden informatie logisch verwerkt wordt. Eens ze begonnen zijn, spreekt de verwerking voor zich.

Deze webkwestie wil de bezoeker een scenografisch ontwerp laten maken voor een scène uit De Storm. Hiervoor worden de leerlingen door een aantal stappen geloodst, waarbij ze de taken leren kennen van een scenograaf, inzicht verwerven in het verhaal van De Storm en in de regiekeuzes van Piet Arfeuille.

Klassikale afsluiting

De leerlingen hebben een keuze gemaakt uit twee fragmenten van De Storm. Van één van de fragmenten hebben ze ofwel een maquette, ofwel een collage, ofwel een scenografische beschrijving gemaakt.

De leerlingen kunnen hun werkstuk voorleggen en uitleggen aan de groep alsof ze het aan een regisseur voorstellen. De klas kan hierover kritische vragen stellen:

  • Welk ontwerp kiest de klas als beste ontwerp en waarom?
  • Zijn alle deelaspecten goed uitgewerkt?
  • Past het ontwerp binnen de visie van de regisseur?
  • Is het ontwerp praktisch haalbaar? Is het speelbaar?

Individuele afsluiting

De leerlingen kunnen hun werkstuk (tekst of foto van de collage of maquette) opsturen naar destorm.hetpaleis.be
Regisseur Piet Arfeuille zal af en toe de website bekijken en zal op sommige werkstukken commentaar leveren.